Anita Amirrezvan – Sangele florilor

Roman (fain).

O poveste exotica si senzuala in Persia medievala. Traditii (femeile acoperite cu totul, rugaciunile, baile ritualice, nunta, casatoria temporara), superstitii (o cometa se face vinovata de toate relele lumii, vraji, descantece de dragoste), povestile care sunt inserate aproape in fiecare capitol, orasul cu gradinile imense, cu palatul sahului, cu atelierele de tesut covoare, cu bazarul imens. Femeile sunt in prim plan, ele au o lume a lor, departe de barbatii care nu sunt din familie, gatesc, se infrumuseteaza pentru sotii lor, ii subjuga cu senzualitatea lor.

O lume fascinanta.

O tanara tesatoare orfana ajunge la Isfahsn. Aici isi descopera pasiunea pentru tesutul covoarelor si invata sa faca modele deosebite. Trece prin experienta iubirii, descopera senzualitatea, este macinata de intrebari si sentimente contradictorii, incalca regulile societatii, datorita nesabuintei ei aproape ca pierde totul, dar o ia de la capat in cele mai grele conditii.

despre carte: http://www.romlit.ro/teatru_kabuki__i_covoare_de_isfahan

Advertisements

2 Responses to Anita Amirrezvan – Sangele florilor

  1. mariana vartosu says:

    Am citit-o pe nerasuflate.Cartea, constructia ei m-a purtat cu gandul spre o alta, la fel de buna ,,Pictorita din Shangai,,- unde eroina principala procedeaza cam la fel: este a doua sotie, are in spate iubirea sotului spre a-si implini visul, acela de a deveni pictorita; aici, eroina este sustinuta de unchiul ei. In fine m-a captivat.Am luat cunostinta de o lume si de traditiile ei, de arta frumosului .Ok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: